Snel je rijbewijs halen met een spoedcursus

Het is logisch dat het halen van je rijbewijs wat tijd in beslag neemt. Je moet leren om veilig achter het stuurt te zitten, dat neemt nu eenmaal tijd in beslag. Voordat je daadwerkelijk mag afrijden, zul je overigens wel eerst je theorie moeten halen.

rijschool WTFEen flinke uitdaging voor veel jongeren, omdat ze vaak simpelweg niet echt zin hebben om weer in de boeken te gaan. Hier zijn tegenwoordig gelukkig ook online programma’s voor te vinden, zodat je dit vanaf een mobiele telefoon of laptop kunt leren.

Toch is er een groep jongeren die gewoon zo snel mogelijk het rijbewijs willen halen. De rijlessen worden in de meeste gevallen uitgesmeerd over een aantal maanden. Toch is het ook mogelijk om dit sneller te doen, namelijk via een zogenaamde ‘spoedcursus’.

Dit is een intensieve training, waar je binnen een korte periode je rijbewijs kunt halen. Het is vaak wel belangrijk dat je het theorie-examen al behaald hebt. Alhoewel er ook spoedcursussen zijn die ook les in theorie geven. Je kunt bijvoorbeeld een autorijschool Utrecht benaderen. Dicht bij je in de buurt voor de beste resultaten.

Binnen een paar weken je rijbewijs

Rijscholen hebben allemaal zo hun eigen manieren om dit aan te bieden, maar wat je vaak ziet is dat er 4-5 lesuren per dag worden ingepland. Dit 5 dagen in de week. Dit dan bijvoorbeeld 1,5 week lang en aan het einde daarvan direct afrijden bij het CBR.

Dit is natuurlijk een vrij intensieve training, maar het zorgt er wel voor dat jongeren helemaal gefocust zijn op het rijden. Als alles meezit heb je binnen 2-3 weken het rijbewijs. Het heeft zo zijn voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een stuk verder weg gaan tijdens de rijlessen, zo kom je op wegen waar je anders niet geweest was en dit is gunstig voor je ontwikkeling.

Het heeft ook zo zijn nadelen. De kosten voor zo’n spoedcursus liggen doorgaans iets hoger dan wanneer je een ‘regulier’ rijles pakket zou afnemen. De rijschool moet de planning helemaal vrij houden voor je en extra lessen inplannen. Al met al is het voor een bepaalde doelgroep zeker een goede manier om snel aan het rijbewijs te komen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.